Dag 1

Japp, idag är första dagen mitt namn står på väntelistan för ett nytt hjärta! Eller som mina goa transplantationskoordinater säger "Nu hänger du på våran tvättlina." Med det menar dom att det är egentligen inte en kö man står i, utan man blir utplockad när man passar det organ som donerats. Det är ju trots allt mycket som ska passa, saker som blodgrupp, vikt, ålder och vävnadstyper. Så det kan lika gärna vara min tur imorgon som idag. Jag känner en viss lättnad. NU är jag där, samtidigt känner jag sorg. Jag kommer ju aldrig vara helt utan mediciner eller vårdkontakt. Jag känner mig också otroligt taggad, jag ska snart få börja mitt nya liv. Nu står det ju bara på paus, jag lever liksom inte. Allt jag gör är för att fördriva tiden. 
 
Hela dagen har spenderats på Sahlgrenska idag. Vi åkte hemifrån 05:45 och var hemma 17:30 ca. Och jösses vilken späckad dag det har varit. Började med ett lungfunktionstest och på väg dit träffade vi finaste undersöterskan Vitor. Han jobbar också på TIVA som jag låg först och kommer komma till efter transplantationen. Han berättade att det nu ligger en tjej där som har samma apparat som jag. Sen var det upp till Transplantationsavd. där jag träffade de nya "tanterna" som ska ha hand om mig efteråt. Även dom är hur goa som helst. Jag fick så mycket information att det blev alldeles fullt i huvudet och jag kom inte ens ihåg allt jag ville fråga om. Typiskt mig! 
 
Efter ett kort möte med kirurgen ringde de från TIVA och frågade om jag kunde komma upp och hjälpa dom lite! Visst, tänkte jag, bara roligt att kunna hjälpa till nu. Jag fick träffa tjejen med hjärtpump, vilket jag känner var antagligen minst lika mycket hjälp för mig som jag hoppas det var för henne. När jag kom in i rummet var det som att se mig själv ligga där. Först fick jag lite panik men samlade mig snabbt och satt vid sängkanten och pratade med henne en lång stund. Jag blir så ledsen för hennes skull. Varför ska man behöva gå igenom sånt här? Jag satt och visste precis hur hon hade det. Ångesten och rädslan, förvirringen och ovissheten. Jag lider så med henne. :( 
Hoppas åtminstone jag kunde ge henne lite hopp om att bara man kämpar så blir det till slut bättre. Jag kände även att det var en stor hjälp för mig, att se att jag har ju egentligen gjort enorma framsteg sen jag låg där. Och inte fan har det kommit gratis, jag har slitit som ett djur för att komma hit. 
 
Ja, det är egentligen 1000 saker till jag skulle vilja berätta idag men jag är så otroligt trött så det får helt enkelt bli en annan dag. Har hittat en liten text från en låt jag skulle vilja dela med er också. 
 
See, here's the bloody, bloody truth 
You will hurt and you will lose
I've got scars you won't believe
Wear them proudly on my sleeve
I hope you'll have the sense to know
That sadness comes and sadness goes
Love so hard and play life loud
It's the only thing to give a damn about
 

Ha en fortsatt bra kväll där ute! :) 
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin -Änglamamma

Vilken händelserik dag!
Fin text!
Många kramar! <3

Svar: Ja verkligen! Tack :) kram <3
Marie Andreasson

2013-05-02 @ 21:46:06
URL: http://josefinaelma.blogg.se
Postat av: Trine

Så kjempe glad i deg vennen ❤❤❤
Krysser fingrene hver eneste dag, snart får vi telefonen vi venter på ❤❤❤

Svar: Desamma Trine <3<3Ja de hoppas vi verkligen på nu :) <3
Marie Andreasson

2013-05-02 @ 21:54:59
Postat av: Mats Larsson

Du skriver så bra på din Blogg, "Svigerdottra mi". Förstår att dagen har varit jobbig med mycket info osv. Men nu kan det gå fort. Vi finns här för dig. Glad i dig Marie! Kram från Svärfar

Svar: Tack svärfar :) Ja, det blev mycket på en gång.. men jag tror aldrig man kan förbereda sig tillräckligt för den dagen.. det är nog bara att ta det som det kommer. Stor kram <3
Marie Andreasson

2013-05-02 @ 22:30:27
Postat av: Kusinvitamin (alex)

Håller med att du skriver väldigt bra! Man blir verkligen berörd och gåshuden har inte lagt sig ännu! Ta hand om er, kramar <3

Svar: Tack fina kusinen <3 Hoppas ni har det bra också! Stor kram <3
Marie Andreasson

2013-05-02 @ 22:36:28
Postat av: Cathrine J

Vi tenker på deg og krysser alt vi har for att du snart kan starte ditt nye liv :-)
Du skriver veldig bra og er utrolig flink til å holde motivasjonen oppe :-) Jeg tror hele supermarket krysser alt vi kan :-)

Svar: Tack fina Catherine! Jadå, på ett eller annat sätt ska jag nog ta mig ur detta också! =)
Marie Andreasson

2013-05-03 @ 00:50:15
Postat av: Marianne

Hei Marie!
Du er ofte i tankene mine. Har jo fulgt deg og dine gjennom Mads, Reidun og Trine ( Reidun er jo min helt spesielle tante, og jeg skjønner godt at du er glad i henne :-) ) Ville bare si at vi er mange her i Halden som tenker på dere og ønsker lykke til med det som står foran dere. Du er så tøff! Og du skriver så flott! Er innom hver dag ;-)
God klem <3

Svar: Hejhej! Tack så mycket. Ja, både Reidun, Mats och Trine har vart ett helt fantastiskt stöd för oss under denna jobbiga tiden. Tack för er omtanke. <3 kram!
Marie Andreasson

2013-05-03 @ 08:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: