Dag 14

Hej på er allesammans! 
 
I skrivande stund sitter jag och tränar med min PEP-ventil då jag har fått väldigt ont i vänster lunga igen. Är rädd att det har blivit vätska i lungan igen men envis som jag är så ska det genast bort. :)
 
Idag har mitt namn stått på väntelistan för nytt hjärta i exakt 2 veckor. 2 veckor som varit otroligt långa, även om dagarna i sig gått snabbt. Det känns som att jag väntat i en evighet, men så kanske det blir när man väntar på ett nytt liv. Tycker ett citat från MODs hemsida är ganska bra. "Tänk dig att stå i en kö. Längst där framme finns livet. Men vägen fram är lång." Det är verkligen precis så det känns. 
 
Dagen idag har spenderats på Sahlgrenska och har som alltid när man är där varit otroligt hektisk. Vi började med provtagning och EKG och allt ser bra ut. Sedan var det dags för dusch och omläggning.. oj vad man uppskattar en dusch när man bara får den 2 gånger i veckan. Sedan var det dags för omläggning innan perfusion kom ner och skulle byta pumpen. Allt gick superbra och till sist hann vi besöka Sofia som numera ligger på 93:an där jag också låg innan jag fick komma hem. (För er som inte vet vem det är. Sofia är tjejen som legat på TIVA en längre stund som nu har fått en likadan hjärtpump som jag har.)  Det var otroligt kul att prata med henne idag när hon blivit lite piggare. Vi har så mycket erfarenheter och ämnen att prata om som väldigt få kan förstå. Det är så skönt att bara kunna spy galla över hela situationen och någon verkligen kan förstå vad man menar. 
 
I övrigt idag så har jag märkt hur mycket mer tacksam man är för allt runt omkring en nu när man insett att man inte är odödlig. Bara en sån sak som att känna hur underbart solen värmde idag. Det gjorde mig pigg och glad. Det finns verkligen ingen mening med att hänga upp sig i småsaker, det spelar liksom ingen roll. I slutändan kommer du inte tänka tillbaka på den gången du fick punka på däcket eller blev förkyld. Du kommer tänka på alla stunder som du uppskattat. Och ju bättre man blir på att uppskatta saker desto mer har man ju att tänka tillbaka på och le när det väl kommer till kritan. Titta på ditt liv. Vad har du egentligen att klaga för? Jag säger inte att ingen har det svårt för det vet jag att väldigt många har.. men jag tror helt enkelt att man måste se över vad som egentligen är värt  att klaga över och vad som inte spelar någon roll. Som jag känner är det nog det enda sättet att bli lycklig. 
 
Ha en underbar torsdagskväll! 


Kommentarer
Postat av: CAmilla

Det är sant! Man uppskattad alltför sällan allt som är självklart.
Hoppas du får ett hjärta snart.

2013-05-17 @ 16:47:29
URL: http://omlivetefter.blogspot.se
Postat av: Tante

Hei jenta mi!
Det var utrolig sterkt å lese alt du har skrevet til nå, både veldig tøft og veldig godt.
Du beskriver alt så utrolig bra og du har så mye bra å komme med.
Jeg er glad for å se hvor mye innsikt du har angående ditt liv og jeg er helt sikker på at det her kommer du til å klare, selv om jeg vet at det blir ufattelig tøft i tiden som kommer.
Jeg har så mye jeg ønsker å si til deg, men det meste ønsker jeg å si deg ansikt til ansikt.
Selv om jeg ikke har din historie er det mange av de følelsene du skriver om som jeg forstår så altfor godt.
Det føles som jeg kommer enda endel nærmere deg ved å lese det du skriver her og jeg ser frem til å følge bloggen din videre.
Jeg er utrolig stolt av deg og jeg synes det er så utrolig tøft at du har mot nok til å fortelle din historie!
Du skal vite at jeg alltid er her for deg om du trenger meg, om det er for å prate eller for å dra å fikse negler eller øyenbryn:)
Jeg er ubeskrivelig glad i deg!
Kom deg igjennom de dårlige dagene og nyt de gode Marie så vil du med tiden få det livet du vil ha.

Store klemmer fra tante:)

Svar: Hej fina! Vad bra att du gillar bloggen! Kul att du också kom in och läste lite. Det har varit ett otroligt bra ställe för mig att vädra ut känslor och tankar, och även hjälpa andra att förstå hur jag har det. Det betyder mycket för mig att ni finns för oss. Nu vet jag inte va jag ska skriva mer för nu blev de snurr i skallen :) stor kram! Älskar dig!
Marie Andreasson

2013-05-18 @ 00:18:16
Postat av: Mormor

Kjæreste Marie!

Selv om jeg kjenner det meste av historien så var det tøft å lese bloggen.
Jeg kommer aldri til å glemme den dagen jeg fikk høre at heller ikke Elliot skulle få se dagens lys.
Heller ikke den dagen jeg kom til Näl og jeg fikk se alle disse slanger og ledninger som du var koblet til.
Derfor er det godt å se hvor langt du har kommet.
Du er ett av de tøffeste mennesker jeg vet om til tross for alt du har opplevd.
Du er voksen nå lille venn, likevel vil du alltid være mormors lille prinsesse.
Jeg håper jeg får oppleve å bli oldemor til dine barn en gang og at du da endelig vil få det livet du drømmer om.
Jeg vil alltid være her for deg og jeg elsker deg av hele mitt hjerte!
Lykke til videre!

Svar: Fina mormor! att till och med du hittade fram till datorn till sist för att gå in och läsa bloggen! Tror inte du förstår hur mycket du betyder för mig och att du ställt upp under denna jobbiga tiden och hela mitt liv faktiskt! Att du varit hos Alex så mamma kunnat vara hos mig på sjukhuset. Älskar dig världens bästa mormor! <3
Marie Andreasson

2013-05-18 @ 00:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: