Återbesök på TIVA

Hej alla! Idag har jag varit på återbesök på Thorax-intensiven och fått träffa goa sköterskan Lena! Jag var riktigt nervös inför mötet och det var sjukt jobbigt. Jag vet ju vad som hänt och sådär men att se bilderna när jag låg där och var så sjuk. Vi gick även igenom journalerna och det kändes också rätt jobbigt när man får läsa allt de antecknat om mig, Elliot och allt som hände runt. Hon skulle även fixa så att jag får ett återbesök på intensiven på NÄL för att träffa de läkare som tog beslutet som gjorde att Elliot dog. Jag behöver få ett rakt svar från dom direkt att det absolut inte fanns en chans att rädda oss båda då detta är något jag ältar om och om igen i huvudet varenda dag. Jag känner att jag behöver få ett avslut och raka svar om allt som hände. Det är även för att jag ska få se vart jag låg under mina 10 dagar på NÄL då jag absolut inte har några minnen av detta alls. 
 
De hade även tagit jättefina kort på oss med Elliot den dagen han fick komma till Sahlgrenska så jag skulle få se honom. Det känns så jävla absurt att de enda familjebilderna vi har på oss är när jag ligger i en sjukhussäng med en massa slangar och sladdar överallt, med en trach i halsen och 4 tjocka slangar i magen. Maskiner överallt och en livlös bebis i armarna. Det var ju inte så det skulle bli, vi skulle ju klä han i någon löjlig kostymbody och sitta o fejka leenden framför en kamera! Men istället är bilderna bara fulla med tårar och sorg. Det var verkligen inte så det skulle bli. 
 
Våran lilla älskling <3
 
Biopsin jag gjorde imorse gick mycket smidigare än förra gången. Det gick snabbt och så smärtfritt en biopsi nu kan vara. Med andra ord inte helt! Var uppe och hälsade på Sofia efteråt och det var så roligt att se henne, så positiv och glad ändå fast hon gått igenom så mycket. 
 
Fick även veta att vi fått fel information vad gäller den allra första pumpen jag hade. De hade sagt till oss att det var en s.k. ECMO men det var en BiVAD. Säger kanske inte så mycket men.. Sammanlagt har jag haft 3 olika hjärtpumpar under sjukdomsförloppet så jag tänkte lägga upp bilder och lite info om dom här för de som tycker det är intressant att läsa. 

Detta var den allra första. Stor och otymplig men de hade döpt den fint till "Bamse och Lille Skutt"
http://en.wikipedia.org/wiki/Ventricular_assist_device
 
Sen kom denna osmidiga saken som lät som ett helt kylskåp. Ikus hette den.
 
 Och till sist min lilla Excor som ni sett tidigare på bloggen!
 
Tänkte också berätta för er som inte har facebook att på lördag kl. 08:40 kommer jag att vara med i TV4 nyhetsmorgon och berätta lite om min historia! :)
 
Kram!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag kommer kolla på nyhetsmorgon 8.40!!!!!

2013-10-05 @ 07:27:19
URL: http://dialysmamma.wordpress.com
Postat av: sofia

Hejsan!
Jag va också där uppe igår och bröt ihop totalt när jag kom därifrån. Så jag kan verkligen förstå att ni hade det jobbigt! Bara lukterna gör ju att man mår illa! Usch!
Du e en kämpe! Så stark! Är så kul att få se dig varje gång och se att du mår bättre o bättre för varje gång!
Kram Sålänge, Sofia

2013-10-06 @ 10:53:14
URL: http://poffen.se
Postat av: Birgit

Fin artikel i GP idag om dig, otroliga tjej!

2013-10-08 @ 10:26:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: