Mitt 2013!

Tänkte skriva en liten sammanfattning av mitt år nu när det börjar närma sig sitt slut. Detta året kan jag lugnt säga att jag haft fler motgångar än genomsnittet. Shit, vad jag har kämpat för att ens hålla mig vid liv. Börjar med en bild som är tagen 12/1, dagen efter jag fick en stor hjärtpump inopererad. 
 
Ganska dålig bild, men här ser man i alla fall hur januari månad såg ut för min del. På bilden finns min BiVAD(hjärtpumpen), dialysmaskinen, alla medicinpumpar, respiratorn, övervak och en massa mer som jag inte orkade lära mig vad det var! I denna sängen bodde jag under hela januari, det var inte förens i februari som jag för första gången fick se hur det såg ut utanför dessa väggar. 
 
Sen väntade en lång återhämtningstid på hjärtintensiven där jag fick börja kämpa för att komma hem. Lära mig gå, äta, prata och andas själv igen. 
 
I april hölls begravningen för Elliot. Efter detta åkte jag in och ut från sjukhus fram tills mitt namn sattes på transplantationslistan. Den ena komplikationen avlöste den andra. 
 
 
 
I slutet av maj kunde jag äntligen vara lite mer aktiv med pumpen. Fast efter en timmes aktivitet krävdes många timmar vila efteråt. 
 
I juni blev det äntligen dags för mig att ge pumpen ett "värdigt" avsked och säga hej till mitt nya liv. Denna bilden är tagen strax innan min hjärttransplantation. Jo, jag är väldigt tacksam att pumpen finns och att den höll mig vid liv, men man blir inte vän med något som sitter kopplad till kroppen dygnet runt. När den dessutom tickar tio gånger högre än en klocka blir det inte precis lättare. Astmakatten hette den här hos oss då den även gjorde nåt annat ljud som är svårt att beskriva. Men det lät lite som en katt med astma :)
 
Ja, inte jättekry efter de haft isär bröstkorgen för andra gången på mindre än ett halvår. Denna bilden är tagen två dagar efter transplantationen. Jävligt kämpig tid, men nu var jag i alla fall på väg åt rätt håll. Nu låg inte mitt liv längre i någon annans händer, det var liksom upp till mig att göra det bästa av det. 
 
 
 
Tre veckor senare fick jag åka hem. Sommaren och hösten var turbulent med lite turer in och ut från sjukhuset, en cancerdiagnos blandat med en himla massa skoj. 
 
 
Ja, jag ska väl inte påstå att jag är återhämtad från allt som hänt. På bilden ovan är en bråkdel av de mediciner jag äter. Jag har fortfarande ont i revben/bröstben efter de 8 operationer jag gått igenom, har kondition sämre än Ada, 93 år, har 32 ärr från midjan och uppåt som jag dragit på mig bara under detta året, och då räknar jag bara dom som jag själv kan se. Huvudet är väl inte riktigt heller som det ska, men det kommer förhoppningsvis :)
 
Tänkte också skriva med länkar till tidningsartiklar, radio och tv-inslag som jag hunnit med under året! 
 
Nu hoppas jag på ett väldigt mycket lugnare och roligare 2014. :) Kram på er